Årets fineste hjemmelavede julekalender: Sådan bager du den
Udstik fine og finurlige sirupskager, og pynt med glasur og tal, og overrask familien med en sød julekalender. Opbevar kagerne i cellofan eller kagedåser. Se her, hvordan du selv kan bage 24 små fine julesmåkager og dekorere dem. En sød ide til en, du holder særligt meget af - eller et familieprojekt, som I kan lave sammen. Her får du opskriften på de lækre sirupskager og ideer til at udsmykke dem. God fornøjelse!
2x24 kager
Total:3 timer
Sirupskager:
- 375 g hvedemel
- ¾ tsk. bagepulver
- 110 g blødt smør
- 100 g farin
- 1½ tsk. stødt ingefær
- 1½ tsk. kanel
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. stødt peber
- 1 æg str. L
- 175 g lys sirup
- ca. 300 g flormelis
- 2 æggehvider (65 g, evt. pasteuriserede)
- evt. farver
Sådan gør du:
- Sigt mel og bagepulver sammen.
- Pisk smør og farin luftigt i 2-3 min., og pisk krydderierne i. Pisk æg og sirup i.
- Rør melblandingen i lidt ad gangen, til dejen er fast, men stadig lidt klistret.
- Læg dejen i en frysepose, og klap den ud til en flad plade. Sæt den i køleskab i mindst 3 timer og gerne natten over.
- Skær ca. ¼ af dejen, og rul den ud mellem to stykker film eller opsprættede fryseposer.
- Rul ud til ca. ½ cm’s tykkelse. Træk det øverste film af, og udstik dejen til kager i forskellige faconer.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og fortsæt med resten af dejen.
- Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 min. – til de er gyldne og sprøde. Afkøl kagerne på en bagerist.
- Glasur: Sigt flormelissen, tilsæt æggehvide, og rør godt sammen – pisk ikke luft i glasuren. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis glasuren er for tynd.
- Del glasuren op i 2-3 portioner, hvis du vil tilsætte farver. Hæld glasur i sprøjteposer med lille hul eller tylle, og pynt kagerne.
- Lad dem tørre i mindst 12 timer, og opbevar derefter i en kagedåse.