Bag et hjertebrød til din valentin

Bag et hjertebrød til din valentin

Nu mener vi jo ikke, at man behøver en særlig anledning for at bage hjerteformede brød, men lige i dag er det dog ekstra oplagt. Forkæl din Valentin med kogebogsforfatter Sif Orellanas fantastiske hjertebrød med rosmarin.

HJERTEBRØD BAGT MED OLIVEN, ROSMARIN OG KÆRLIGHED

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(2 store brød)

475 g søde kartofler

4 dl sødmælk

25 g gær

½ l lunkent vand

2 spsk. finthakket frisk rosmarin

1 dl grofthakkede oliven (gerne kalamata)

2 tsk. groft salt

Godt med kærlighed

ca. 1 kg italiensk hvedemel, tipo 00

1. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i kvadrater på cirka 2 centimeter. Kog kartoflerne under låg i sødmælken, til de er møre (cirka 8-10 minutter). Tag låget af gryden, og kog videre, indtil der kun er halvdelen af mælken tilbage.

2. Lad mælke-kartoffelmassen køle godt af, til den er cirka fingervarm. Mos kartoflerne godt i mælken.

3. Rør gæren ud i det lunkne vand, og hæld blandingen i kartoffelmassen. Tilsæt rosmarin, hakkede oliven, salt, godt med kærlighed og til sidst melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i en skål under et fugtigt viskestykke i cirka 1 time.

4. Del dejen i to, og form til hjerter, som lægges på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad brødene hæve til dobbelt størrelse.

5. Tænd ovnen på 200 grader, drys hjertebrødene med lidt mel, og bag i cirka 35 minutter, eller til de er gyldenbrune og lyder gennembagt, når du banker bag på dem. Lad brødene køle af på en rist.

TIP: Har du lyst til at bage brødet, så I kan spise det til morgenmaden, kan det sagtens bages uden oliven og rosmarin.