Det er nemt at bage sit eget brød og endnu nemmere, hvis du smækker dejen i en gryde. Få opskriften på verdens bedste brød af kokken Jonn Vinther Martinsen, som guider dig step-for-step.
1. Kør alle ingredienserne sammen til en tyk grød i en stor skål, dejen må maksimalt fylde halvdelen, da dejen vokser betragteligt. Hvis den er for tynd, så kom lidt mere mel i. Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemp.
2. Forvarm gryden i ovnen v. 250 grader i ca. 1/2 time, den skal være helt varm. Kom mel i bunden af gryden. (til denne reportage er der brugt en såkaldt Cocette fra Staub på 24 cm i diameter, 3,8 L. Pris 1349 kr. Nærmeste forhandler oplyses på: 33 14 14 05 Check også: www.staub.fr
__________
Annonse
Fortsætter på næste side...
Med melede fingre fyldes klatter af dej ned i gryden
Med det varme låg og dej i gryden kommer det hele retur i en 250 grader varm ovn.
Efter ca. 30 minutter tages låget af gryden og brødet skal herefter bage videre til det bliver sprødt og får lidt mere farve.