Bagt appelsindessert

Bagt appelsindessert

Denne appelsindessert er supernem og smager fantastisk.

6 personer

Ingredienser

  • 1 usprøjet appelsin
  • 100 g blødt smør
  • 325 g sukker
  • 3½ dl mælk
  • 3 æg
  • 75 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • Flormelis
  • 2 appelsiner

Sådan gør du

  1. Tænd oven på 180 gr. Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
  2. Kom smør, sukker, appelsinskal, mælk, æg, mel og bagepulver i en foodprocessor.
  3. Pres saften fra appelsinen, så det svarer til 1 dl, og hæld det i foodprocessoren. Blend til en ensartet creme.
  4. Smør en form (1½ liter) eller 6 små forme og hæld dejen i. Bag desserten i 45-50 min.
  5. Afkøl desserten, til den er lun, før den pyntes med flormelis. Server appelsinbåde til.