hvid fisk med grønsager

Bagt fisk på grønsagsbund

Skøn fiskeret, der er pakket med protein.

4

Ingredienser

  • 800 g filet af lyssej, kulmule eller lange
  • salt, peber
  • 1-2 spsk dukkah
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 snittede porrer
  • 1 lille groftsnittet spidskål
  • 1 udkernet, hakket grøn peber
  • salt, peber
  • 1-2 snittede rødløg
  • lidt frisk timian
  • 12 store kapers på stilk
  • ca. 1 dl vand eller bouillon

  1. Sådan gør du: Drys fiskefileterne med salt, peber og dukkah. Varm olien i en sauterepande, og svits porre, spidskål og peberfrugt kort. Krydr med salt, peber, rødløg og timian. Fordel grønsagerne i et ovnfast fad, og læg fisk og kapers ovenpå. Hæld lidt vand eller bouillon ved, dæk fadet med folie, og bag fisken færdig i ovnen ved 200-225° i ca. 25 min.
  2. Tip! Fisk er sundt, og du har mulighed for at vælge til og fra på fedtfronten ved at overveje, hvilken type fisk du vil spise. I denne ret er der brugt mager fisk med mindre end 2 g fedt pr. 100 g.
  3. Energi pr. person: 290 kcal, fedt 13%, protein 62%, kulhydrat 25%