Bagt helleflynder med asparges

Bagt helleflynder med lime & urter

Fiskeret med masser af smag.

4

Ingredienser

  • 750-800 g filet af helleflynder eller lyssej
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • en håndfuld persille, dild og kørvel
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1 spsk kapers
  • 2-3 lime
  • Asparges- & kartoffelsalat:
  • 450 g nye, kogte kartofler
  • 350 snittede grønne asparges
  • 1 bdt. snittede radiser
  • en håndfuld spæde mælkebøtteblade
  • Wasabidressing:
  • 1,5 dl skyr
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk honning
  • wasabi efter smag
  • hakket persille

  1. Sådan gør du: Læg fisken på en plade med dobbeltlag bagepapir. Pensl den med olie. Drys salt og peber, urter, løg og kapers på, og dryp med limesaft. Dæk fisken med bagepapir, og bag den ved 175° i 15-20 minutter, til den føles fast ved et let tryk. Lav dressingen: Rør og smag skyren til med olivenolie, honning, salt, peber, wasabi samt persille. Bland ingredienserne til salaten, og vend den med dressingen. Alternativt server dressingen til fisk og salat i en skål for sig.
  2. Energi pr. person: 460 kcal, fedt 30%, protein 44%, kulhydrat 26%
  3. TIP! Du kan grille, stege eller spise asparges rå i salat. Hvis du koger dem, så beregn 3-4 minutter.