Bagt selleri med dilddip

Bagt selleri med dilddip

Bagt selleri kræver stort set ikke forberedelsestid,sellerien skal bare bages mør, og den bløde selleri skrabes ud af skrællen ved bordet. Godt tilbehør til fisk ogalle slags kød.

(tilbehør til 4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 5 min.
  • Bagetid: 1-1½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 knoldselleri
  • ca. 300 g groft salt
  • Dilddip:
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 bundt dild
  • salt og peber

  1. Skur sellerien for detværste jord, men den behøver ikke at være pinlig ren. Kom groft salt i et lille ovnfast fad og skub sellerien ned isaltet, så den står godt.
  2. Bag sellerien i ovnen ved 190 grader i 1-1½ time, afhængigt af størrelsen. Den er færdig, når man kan prikke i den med en lille spidskniv uden at mærke modstand.
  3. Dilddip: Rør cremefraiche med olivenolie og finthakket dild og smag dressingen til med salt og peber.
  4. Skær toppen af sellerienved servering og skrab den møre selleri ud med en ske ved bordet. Servér med dilddip.