Skøn dessert: Hjemmelavet is med Baileys
Servér denne skønne flødeis med Baileys som afslutning på en lækker middag. Her får du opskriften på en lækker dessert med Baileys - en hjemmelavet is med den skønne chokoladelikør. Se her, hvordan du selv kan lave Baileys-is derhjemme:
6-8 personer
Ingredienser
- 100 g mælkechokolade
- 6 past. æggeblommer (3 bægre)
- 75 g flormelis
- ½ l piskefløde
- 2 dl Baileys
- Pynt:
- 2 dl piskefløde til flødeskum
- 50 g mørk chokolade
- Og gerne friske jordbær
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
- Pisk æggeblommer og flormelis skummende.
- Pisk fløden til skum.
- Rør lidt af æggemassen i chokoladen. Bland resten af æggemassen i, og vend flødeskummet i.
- Tilsæt Baileys, og kom isen i en 18-22 cm springform foret med plastfilm.
- Frys isen mindst 6 timer.
- Pisk fløden til skum, og fordel det over isen. Hak den mørke chokolade, og drys det over.
- Pynt evt. med jordbær på toppen.