Baileys-is

Skøn dessert: Hjemmelavet is med Baileys

Servér denne skønne flødeis med Baileys som afslutning på en lækker middag. Her får du opskriften på en lækker dessert med Baileys - en hjemmelavet is med den skønne chokoladelikør. Se her, hvordan du selv kan lave Baileys-is derhjemme:

6-8 personer

Ingredienser

  • 100 g mælkechokolade
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 75 g flormelis
  • ½ l piskefløde
  • 2 dl Baileys
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde til flødeskum
  • 50 g mørk chokolade
  • Og gerne friske jordbær

  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis skummende.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Rør lidt af æggemassen i chokoladen. Bland resten af æggemassen i, og vend flødeskummet i.
  5. Tilsæt Baileys, og kom isen i en 18-22 cm springform foret med plastfilm.
  6. Frys isen mindst 6 timer.
  7. Pisk fløden til skum, og fordel det over isen. Hak den mørke chokolade, og drys det over.
  8. Pynt evt. med jordbær på toppen.