Baileyskage med chokolade-frosting

Baileyskage med chokolade-frosting

Amerikanerne kalder det frosting, vi kalder det gerne smørcreme. Og MUMS, det smager godt på en kage. Her har vi twistet den klassiske chokoladekage i bradepande op til at blive en lækker og blød Bailyskage.

10-15

Total:1 time 10 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 150 g karamelchokolade eller mælkechokolade
  • 200 g blødt smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl Baileys
  • 4 spsk. Baileys
  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Baileyskage: Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen. Kom hakket chokolade i og rør, til det er smeltet. Afkøl blandingen 10-15 min. Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen. Rør denne blanding og Baileys i æggeblandingen.
  2. Hæld dejen i en bradepande 22x30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ca. 35- 40 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Dryp kagen med de 4 spsk. Baileys.
  3. Chokoladefrosting: Hak chokoladen fint. Smelt den over vandbad. Pisk smør, flormelis og salt sammen, til det er luftigt. Pisk chokoladen i. Fordel frostingen over kagens top.