Baileyskage med chokolade-frosting
Amerikanerne kalder det frosting, vi kalder det gerne smørcreme. Og MUMS, det smager godt på en kage. Her har vi twistet den klassiske chokoladekage i bradepande op til at blive en lækker og blød Bailyskage.
10-15
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 150 g karamelchokolade eller mælkechokolade
- 200 g blødt smør
- 4 æg
- 200 g sukker
- 175 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakao
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl Baileys
- 4 spsk. Baileys
- 200 g mørk chokolade
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Baileyskage: Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen. Kom hakket chokolade i og rør, til det er smeltet. Afkøl blandingen 10-15 min. Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen. Rør denne blanding og Baileys i æggeblandingen.
- Hæld dejen i en bradepande 22x30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ca. 35- 40 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen. Dryp kagen med de 4 spsk. Baileys.
- Chokoladefrosting: Hak chokoladen fint. Smelt den over vandbad. Pisk smør, flormelis og salt sammen, til det er luftigt. Pisk chokoladen i. Fordel frostingen over kagens top.
Flere skønne desserter med Baileys
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Skøn cocktail: Chokolade-martini med Kahlua & Bailey
-
Baileyshjerter med crunch & Sarah Bernhardt med mandelganache
-
Sådan laver du varm kakao med Baileys Espresso Créme
-
Havregrynskugler med et twist af chokolade, appelsin og Baileys
-
Moussecake med Bailey
-
Skøn dessert: Hjemmelavet is med Baileys
-
Strawberry Short Cake med Baileys
-
Skønneste cheesecake med Baileys, kaffe & karamel
-
Irsk brødbudding med Baileys
-
Baileysfromage med kaffesirup