Bananmuffins med kokos, hørfrø og mørk chokolade
God chokolade har en lang række sundhedsfordele, så der er god grund til at bruge lidt ekstra penge på en kvalitetschokolade, som her kommer i masser af sundt selskab med blandt andet hørfrø, honning og kokos.
Ingredienser
- 12 store/36 små muffins
- 125 g smør
- 125 g honning
- 100 g kokosmel (gerne hjemmelavet)
- 100 g valnødder
- 100 g hørfrø
- 3 bananer
- 1 citron, saft og skal
- 1 appelsin, saft og skal
- 100 g udstenede svesker
- 2 spsk kanel
- 1 spsk tørret, stødt ingefær (kan udelades)
- 2 tsk natron
- 2 æg
- 100 g god mørk chokolade 70%
- 12 store eller 36 små muffinforme
- Til pynt:
- 50 g god mørk chokolade 70%
- 4 spsk frisk revet kokos eller kokosmel
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 160 grader. Smelt smør og honning sammen. Blend kokosmel, valnødder og hørfrø til grov mel i en blender, kaffekværn eller foodprocessor. Du kan også hakke ingredienser helt fint med en skarp kniv. Hæld "melet" op i en skål. Blend nu bananerne og sveskerne sammen med revet skal og saften fra citronen og appelsinen. Bland det hele sammen i en skål og tilsæt kanel, ingefær, natron og æg. Rør godt. Hak chokoladen groft og vend stykkerne i dejen til sidst.
- Fordel dejen i muffinformene og bag i 20-35 min. afhængig af størrelsen. Tjek med en lille kniv eller en strikkepind om kagerne er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej ved, når en skarp genstand stikkes ned i kagerne, er de klar.
- Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Smør den ud over de færdige muffins og drys frisk, revet kokos eller kokosmel over. Lad chokoladen stivne før kagerne spises.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Æbler med chokolade-nøddecreme