Bedstes appelsinfromage
Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.
Appelsinfromage til 4 personer
Total:2 timer 30 minutter
Ingredienser
- Bedstes appelsinfromage
- Arbejdstid: 30 min.
- Stivnetid: 2 timer
- Ikke fryse-egnet
- 6 mellemstore appelsiner
- 200 g sukker
- 2 dl vand
- 5 blade husblas
- 1⁄2 liter piskefløde
- + lidt ekstra til pynt
- Ikke fryseegnet
Sådan laver du bedstes appelsinfromage
- 1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
- 2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
- 3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.
- 4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.