Appelsinfromage

Bedstes appelsinfromage

Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.

Appelsinfromage til 4 personer

Total:2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • Bedstes appelsinfromage
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stivnetid: 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 mellemstore appelsiner
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 5 blade husblas
  • 1⁄2 liter piskefløde
  • + lidt ekstra til pynt
  • Ikke fryseegnet

Sådan laver du bedstes appelsinfromage

  1. 1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
  2. 2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
  3. 3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.
  4. 4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.

Tip

Da der ikke er æg i denne fromage, bør man være opmærksom på, at der kun skal tilsættes lidt appelsinsaft ad gangen i flødeskummet – ellers lægger saften sig som et lag på bunden af serveringsskålen.