Biksemad

Biksemad med hestebønner

Dejlig og nem biksemadsopskrift fra bloggen Green Kitchen Stories

4

Ingredienser

  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg, hakket groft
  • 2 fed hvidløg, hakket groft
  • 450 g kartofler, skåret i tern
  • 3 rødbeder, skåret i tern
  • 3 gulerødder, skåret i tern
  • 2 pastinakker, skåret i tern
  • 1 knoldselleri, skåret i tern
  • 15 hestebønner, bælgede og smuttede
  • 1 courgette, skåret i tern
  • 1 stor håndfuld frisk dild
  • Dressing:
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk flydende honning eller agavesirup
  • 1 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • 4 æggeblommer (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. Varm olie på stegepanden ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og sauter dem i et minuts tid. Tilsæt kartofler og rødbeder og steg dem i ca. 7 minutter, inden gulerødder, pastinakker og selleri kommes på panden. Rør jævnligt rundt undervejs, så rodfrugterne ikke brænder på. Tilsæt om nødvendigt mere olivenolie undervejs. Steg i 5 minutter og tilsæt derpå hestebønner, courgetter og dildkviste. Steg i yderligere 5 minutter, eller til samtlige grønsager er møre. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen og hæld dressingen over grønsagerne i panden, hvis du gerne vil have en mere cremet biksemad eller server den for sig. Traditionelt serveres biksemad med en æggeblomme pa toppen, så fordel gerne biksemaden på portionstallerkener og læg en æggeblomme på hver portion, mens den stadig er varm