Biksemad med spejlæg

Biksemad med spejlæg

„Biks med spejl“ er den bedste restemad, der findes, mener mange. Her serveres den med syltede rødbeder og rugbrød.

Biksemad til 4 personer

Total:35 minutter

Det skal du bruge til biksemad med spejlæg

  • ca. 300 g stegt okse- eller svinekød (i små terninger)
  • 2 løg (store, i skiver eller tern)
  • 1 kg kogte kartofler (pillede og skåret i små terninger)
  • 1 spsk olie eller smør
  • salt og peber
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk worcestershiresovs
  • 4 æg
  • Tilbehør:
  • 4 æg (spejlede)
  • rugbrød

Sådan laver du biksemad med spejlæg

  1. Rist løgene gyldne i fedtstoffet. Kom kød og kartofler på panden og rist ved svag varme. Kom sojasovs og worcestershiresauce på og krydr med salt og peber. Vend rundt, så blandingen ikke bliver for tør.
  2. Spis biksemaden med spejlæg, syltede rødbeder og rugbrød og sæt engelsk sovs (worcestershiresovs) og soja på bordet, så hver især kan komme lidt mere på retten.

Kongelig biksemad

Til den kongelige jagtmiddag på Trend blev der gerne under kong Frederik 9. serveret biksemad. Både kødet – og her blev brugt svinekam – kartoflerne og løget blev skåret i bittesmå terninger. Biksemaden blev ledsaget af spejlæg, og det hele (naturligvis) serveret på et sølvfad.