Billig bønnegryde med tørrede & friske bønner
Bønnegryde med tørrede bønner og friske bønner fra frost er en god måde at få velsmagende, sund og billig aftensmad på. Her får du opskriften på en god og billig ret med hvide bønner og edamamebønner. Server bønnegryden med et godt madbrød eller flutes til. Se her, hvordan du laver billig aftensmad aftensmad med bønner:
4 personer
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 150 g tørrede, hvide bønner (eller 2 dåser kogte)
- 250 g pillede edamamebønner (friske sojabønner fra frost)
- 2 løg
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. stærk chilisovs (eller harissa)
- 5-6 stilke bladselleri
- 1 tsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 1 glas hvidvin (eller vand)
- Tilbehør: evt. brød - prøv et af vores lækre madbrød
Sådan laver du bønnegryde:
- Sæt tørrede bønner i blød i koldt vand, og sæt dem i køleskabet i 10-24 timer.
- Kassér iblødsætningsvandet, og kog bønnerne i ca. 45 min. i friskt vand, til de er møre. Hæld kogevandet fra.
- Hak løgene og steg dem klare i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré, chilisovs og små stykker bladselleri.
- Steg under omrøring. Krydr med oregano, salt og peber.
- Tilsæt hvidvin, og kog retten under låg i ca. 10 min.
- Tilsæt edamamebønnerne og evt. mere vand, hvis retten virker tør. Bring i kog, og smag til med salt og krydderier. Nyd evt. med brød.