Billig mad til mange: Smørkylling med champignonsovs
Det behøver ikke koste en herregård at forkæle familie og venner med lækker gæstemad. Vi bruger blot en billigere kødudskæring i form af en hel kylling, som deles i stykker. Spis fx kartofler eller dampede gulerødder til.
4 personer
Total:1 time
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 1 kylling, ca. 1400 g
- 4 spsk. hakket persille
- 50 g smør
- 1 tsk. salt
- Peber
- 3 dl vand
- 1 løg
- 250 g champignon
- 25 g smør
- 2 dl hvidvin eller ekstra bouillon
- 2 dl bouillon
- 2 spsk. hvedemel
- 1½ dl piskefløde
- Salt og peber
- Citronbåde og timian
Sådan gør du:
- Kylling: Parter kyllingen i 8-10 stykker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland persille og blødt smør sammen.
- Kom smørret ind under brystskindet på kyllingen. Krydr kyllingen med salt og peber.
- Stil fadet i ovnen ved 200 grader. Steg kyllingen ca. 50 min. Tjek, at kyllingen er gennemstegt.
- Champignonsovs: Hak løget. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Svits løg og champignon i smør i en gryde.
- Tag lidt champignon fra til pynt. Tilsæt vin, bouillon, salt og peber. Kog op. Ryst hvedemel med fløde og rør det i sovsen. Kog sovsen igennem 3-4 min. Smag til med ekstra salt og peber. Kom kyllingen i et fad.
- Fordel champignonsovsen over, eller server den til. Pynt retten med citronbåde og timian.