Smørkylling med champignonsovs

Billig mad til mange: Smørkylling med champignonsovs

Det behøver ikke koste en herregård at forkæle familie og venner med lækker gæstemad. Vi bruger blot en billigere kødudskæring i form af en hel kylling, som deles i stykker. Spis fx kartofler eller dampede gulerødder til.

4 personer

Total:1 time

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1400 g
  • 4 spsk. hakket persille
  • 50 g smør
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 3 dl vand
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 25 g smør
  • 2 dl hvidvin eller ekstra bouillon
  • 2 dl bouillon
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Citronbåde og timian

Sådan gør du:

  1. Kylling: Parter kyllingen i 8-10 stykker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland persille og blødt smør sammen.
  2. Kom smørret ind under brystskindet på kyllingen. Krydr kyllingen med salt og peber.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 grader. Steg kyllingen ca. 50 min. Tjek, at kyllingen er gennemstegt.
  4. Champignonsovs: Hak løget. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Svits løg og champignon i smør i en gryde.
  5. Tag lidt champignon fra til pynt. Tilsæt vin, bouillon, salt og peber. Kog op. Ryst hvedemel med fløde og rør det i sovsen. Kog sovsen igennem 3-4 min. Smag til med ekstra salt og peber. Kom kyllingen i et fad.
  6. Fordel champignonsovsen over, eller server den til. Pynt retten med citronbåde og timian.