Biscotti

Pomeransbiscotti med mørk chokolade

Du tænker nok ikke på biscotti som en klassisk julesmåkage, men prøv denneudgave med pomerans, nødder, chokolade og kardemomme – det er lige, så englene synger.

Pomeransbiscotti med mørk chokolade

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid

(ca. 50 stk.)

100 g pomerans

50 g hasselnødder

50 g god mørk chokolade

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

½ tsk. stødt kardemomme

150 g sukker

2 æg str. L

2½ spsk. rapskimolie

1 æg til pensling 1.

1. Hak pomerans, hasselnødder og chokolade groft, og bland det sammen med hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme og sukker.

2. Tilsæt æggene et ad gangen, og saml dejen med olien. Stil dejen køligt ½ time.

3. Tænd ovnen på 175 grader.

4. Del dejen i fire, og rul den til pølser på ca. 2 cm i diameter på et meldrysset bord. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 20 min.

5. Sænk varmen til 150 grader.

6. Afkøl stængerne lidt, og skær dem i 1 cm tykke skiver på skrå. Tør kagerne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne i skærefladen.