Pomeransbiscotti med mørk chokolade
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(ca. 50 stk.)
100 g pomerans
50 g hasselnødder
50 g god mørk chokolade
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. stødt kardemomme
150 g sukker
2 æg str. L
2½ spsk. rapskimolie
1 æg til pensling 1.
1. Hak pomerans, hasselnødder og chokolade groft, og bland det sammen med hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme og sukker.
2. Tilsæt æggene et ad gangen, og saml dejen med olien. Stil dejen køligt ½ time.
3. Tænd ovnen på 175 grader.
4. Del dejen i fire, og rul den til pølser på ca. 2 cm i diameter på et meldrysset bord. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 20 min.
5. Sænk varmen til 150 grader.
6. Afkøl stængerne lidt, og skær dem i 1 cm tykke skiver på skrå. Tør kagerne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne i skærefladen.