Biscotti med tørrede frugter
Biscotti betyder helt bogstaveligt bagt to gange, og den lille hårde kage har helt sikkert stået bag mangen en knækket tand i tidens løb. Utilnærmeligheden er dog samtidig kagens helt store charme, og så smager den forrygende til en kop te.
40-45 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 250 g rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- Korn af 1 stang vanilje
- 2 æg
- 100 g tørrede blå-, kirse- og tranebær
- 75 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
- Reven skal af 1 ubehandlet appelsin
- Pensling: 1 sammenpisket æg
Sådan gør du:
- Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljekorn. Tilsæt æggene, bland det hele godt med de tørrede bær samt ristede hasselnøddekerner og appelsinskal.
- Form dejen til 2 lange stænger, ca. 5 cm brede og 2 cm høje. Læg dem på en plade med bagepapir, pensl stængerne med æg og bag dem derefter i 20 minutter ved 180°.
- Lad stængerne køle lidt af, inden de skæres i tynde skiver på skrå og bages endnu engang ved 150° i ca. 20 minutter, til de er hårde og sprøde. Lad kagerne afkøle helt, før de lægges i dåse.
- RISTEDE HASSELNØDDEKERNER: Rist nødderne på en tør, varm pande, til de bliver mørke, og skallen begynder at løsne sig. Afkøl nødderne og gnid skallen af – nøddesmagen er fantastisk.
- Energi pr. stk.: 70 kcal, fedt 19%, protein 8%, kulhydrat 73%