snacks

Biscotti med tørrede frugter

Biscotti betyder helt bogstaveligt bagt to gange, og den lille hårde kage har helt sikkert stået bag mangen en knækket tand i tidens løb. Utilnærmeligheden er dog samtidig kagens helt store charme, og så smager den forrygende til en kop te.

40-45 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 2 æg
  • 100 g tørrede blå-, kirse- og tranebær
  • 75 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
  • Reven skal af 1 ubehandlet appelsin
  • Pensling: 1 sammenpisket æg

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljekorn. Tilsæt æggene, bland det hele godt med de tørrede bær samt ristede hasselnøddekerner og appelsinskal.
  2. Form dejen til 2 lange stænger, ca. 5 cm brede og 2 cm høje. Læg dem på en plade med bagepapir, pensl stængerne med æg og bag dem derefter i 20 minutter ved 180°.
  3. Lad stængerne køle lidt af, inden de skæres i tynde skiver på skrå og bages endnu engang ved 150° i ca. 20 minutter, til de er hårde og sprøde. Lad kagerne afkøle helt, før de lægges i dåse.
  4. RISTEDE HASSELNØDDEKERNER: Rist nødderne på en tør, varm pande, til de bliver mørke, og skallen begynder at løsne sig. Afkøl nødderne og gnid skallen af – nøddesmagen er fantastisk.
  5. Energi pr. stk.: 70 kcal, fedt 19%, protein 8%, kulhydrat 73%