Black bean enchiladas

Black bean enchiladas

Server gerne grove ris til og måske guacamole...

3-4

Ingredienser

  • Hovedret til 3-4 personer.
  • Sauce:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk mel
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 spsk chiliflager
  • 200 g tomatpure
  • 2 dl grøntsagsbouillon eller hønsefond
  • salt og peber
  • Enchiladaer:
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort bundt koriander, stilkene
  • olivenolie
  • 400 g kogte, sorte bønner
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1-2 dl kogevand fra bønnerne eller koldt vand
  • salt
  • 8 fuldkornstortillaer
  • masser af plukket koriander
  • tyk yoghurt
  • chili i skiver
  • limebåde

Sådan laver black bean enchiladas:

  1. Varm olien i en varm, dyb pande. Kom mel ved, og rør. Tilsæt hvidløg, chili og tomatpure, og lad det hele stege kort. Tilsæt bouillon eller fond. Lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Lad saucen køle lidt.
  2. Hak løg, hvidløg og korianderstilke.
  3. Sauter det hele af i olivenolie. Det skal ikke tage farve. Kom bønnerne på, og lad det hele stege kort, til de sprækker. Krydr med spidskommen og oregano.
  4. Kom lidt vand ved undervejs.
  5. Hæld hele pandens indhold i en skål, og blend med en stavblender. Mosen skal være rustik og lækker. Smag til med salt. Lad den køle lidt.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Dyp en tortilla i saucen. Læg den i et ovnfast fad, fyld den med lidt bønnemos, og rul den sammen. Læg den med lukningen nedad. Gentag med alle tortillaer. Top resten af saucen over dem, og bag dem i den varme ovn i cirka 10 minutter, eller til de er gennemvarme.
  8. Top de varme enchiladaer med koriander, yoghurt og chili.
  9. Server straks med limebåde til.