Blæksprutte i rød karry

Blæksprutte i rød karry

2

Ingredienser

  • 3-400 g blæksprutte-tubes (optøede)
  • lidt olie til stegning
  • salt
  • 250 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sukker
  • 1-3 spsk rød karry (efter smag)
  • 3 limeblade
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2-3 spsk limesaft
  • ½-1 dl vand
  • 1 stor håndfuld sød basilikum (også kaldet thaibasilikum, fås bl.a. i supermarkeder)
  • Tilbehør:
  • grove ris eller fuldkornsnudler

Sådan gør du

  1. Skyl blæksprutterne, og skær dem op i siden, så du får et fladt stykke kød. Del hvert stykke i 2-3 stykker, og rids ned igennem kødet (ikke helt igennem, men ca. halvvejs).
  2. Varm en wok eller en stor pande med lidt olie i, og steg blæksprutterne for fuld kraft i 1 minuts tid. De folder sig fint sammen. Krydr med salt, og tag dem af varmen. Nip enderne af bønnerne.
  3. Skær løget i både, og snit hvidløget i tynde skiver.
  4. Rist bønnerne i lidt olie i den varme wok. Kom hvidløg og sukker ved og derefter rød karry. Dernæst limeblade, fiskesauce, limesaft og vand. Lad det koge op. Tilsæt rødløg, og lad dem dampe med i ½ minut. Kom blæksprutterne tilbage i retten, og kog op. Smag til, og tag wokken af varmen. Vend sød basilikum i retten, og servér straks med ris eller nudler.
  5. TIP! Limeblade fås også fra frost i asiatiske butikker. Eller tørrede i supermarkedet. De skal ikke spises, bare give smag til retten, så kassér dem inden servering, eller ved bordet.
PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød