Sommerret med blæksprutter fra Danmark

Blæksprutter i tomatsauce

Du kan købe friske blæksprutter, endda fra danske farvande, hos fiskehandleren. Bed om tiarmede på størrelse med en hånd. Ellers kan du ofte finde dem på frost i asiatiske butikker. Hvis du selv renser, så fjern skelettet, kræng næbet ud, og skær benene af. Vend "vrangen" ud på blæksprutterne, og fjern indvolde og slim, skrub det sorte "skind" af dem, og dup dem tørre med køkkenrulle.

3-4

Ingredienser

  • God fuldkornspasta
  • 5-600 g renset blæksprutte
  • 1 lille løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, i tynde skiver
  • 5 dl mosede tomater
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand eller hønsebouillon
  • salt og peber
  • gode oliven uden sten
  • frisk oregano, plukket

Sådan gør du

  1. Sæt vand over til pasta. Salt det, og kog pastaen al dente. Rids ydersiden af blæksprutterne med en skarp kniv imens. Pas på ikke at skære helt igennem.
  2. Skær blæksprutterne i 2-3 stykker hver, og steg dem ved superhøj varme i lidt olivenolie på en stor, varm pande. De skal bare have 1-2 minutter, til de krøller lidt sammen. Krydr med salt, og tag dem af panden.
  3. Kom løg og hvidløg på panden, sautér kort, uden at det tager farve. Tilsæt mosede tomater, hvidvin og vand eller bouillon. Kog op. Smag til med salt og peber, og kom oliven i.
  4. Vend den kogte pasta og blæksprutterne i saucen. Smag til igen, og servér straks med masser af frisk oregano.

Tip

Retten er også supergod med muslinger eller et stykke ristet makrel eller anden fisk på toppen.

PRØV OGSÅ: Vandmelonsalat
PRØV OGSÅ: Sprød kålsalat