Blinis med asparges og rejer

Blinis med asparges og rejer

Imponer dine gæster med en lækker lille blinis hapser til forret.

4 pers. som forret

Ingredienser

  • Blinis:
  • 15 g smør
  • 3 dl mælk
  • 15 g gær
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 3 æggehvider
  • smør til bagning
  • 250 g grønne asparges
  • 3 tomater
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk limesaft
  • salt, peber
  • 200 g kogte, pillede fjordrejer
  • Tilbehør:
  • cremefraiche

  1. Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i, og hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemel i til en glat dej. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Bag dejen på en blinipande i smør til små, tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk.
  4. Skær den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i 1 cm stykker, og kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte. Bland asparges med tomater i små tern og snittede forårsløg. Smag til med limesaft, salt og peber.
  5. Server pandekagerne med aspargessalaten, fjordrejer og cremefraiche.