Blinis med stenbiderrogn
Ingredienser
- Blinis med stenbiderrogn
- 15 g smør
- 15 g gær
- 3 dl mælk
- 3 æggeblommer
- ½ tsk. salt
- 100 g boghvedemel
- 100 g hvedemel
- 3 æggehvider
- smør til bagning
- Desuden:
- 200 g renset stenbiderrogn
- salt
- evt. citronsaft
- Tilbehør:
- cremefraiche, rødløg i tern og dild
- melt smørret i en gryde.Kom mælken i. Hæld straksblandingen i en skål. Nårblandingen er lunken,udrøres gæren heri. Røræggeblommer og salt i. Rørboghvedemel og hvedemeli til en glat dej. Stil dejen tilhævning med et klæde overet lunt sted 2-3 timer. Piskæggehviderne stive, og venddem i.
- Bag dejen på en blinipandeeller alm. pande til små tykkepandekager, der bliver ca. 36stk.
- Smag rognen til med saltog evt. lidt citronsaft.
- Server pandekagernemed stenbiderrogn, rødløg,cremefraiche og dild.