Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Ingredienser

  • Blinis med stenbiderrogn
  • 15 g smør
  • 15 g gær
  • 3 dl mælk
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk. salt
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 3 æggehvider
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 200 g renset stenbiderrogn
  • salt
  • evt. citronsaft
  • Tilbehør:
  • cremefraiche, rødløg i tern og dild

  1. melt smørret i en gryde.Kom mælken i. Hæld straksblandingen i en skål. Nårblandingen er lunken,udrøres gæren heri. Røræggeblommer og salt i. Rørboghvedemel og hvedemeli til en glat dej. Stil dejen tilhævning med et klæde overet lunt sted 2-3 timer. Piskæggehviderne stive, og venddem i.
  2. Bag dejen på en blinipandeeller alm. pande til små tykkepandekager, der bliver ca. 36stk.
  3. Smag rognen til med saltog evt. lidt citronsaft.
  4. Server pandekagernemed stenbiderrogn, rødløg,cremefraiche og dild.