Blød marengsroulade med abrikosfyld

Blød marengsroulade med abrikosfyld

Denne roulade er nem at tilberede og smager himmelsk. Erstat evt. abrikoserne med tørrede svesker og måske en skefuld likør.Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 30 min. Ikke fryse-egnet

Ingredienser

  • Marengs:
  • 4 æggehvider (11/3 dl)
  • 200 g sukker 100 g
  • hakkede valnødder
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk citronsaft
  • Fyld:
  • 150 g hakkede tørrede abrikoser
  • 1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal og 1 spsk saft)
  • 1-2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 200 g flødeost
  • 200 g græsk yoghurt
  • 3 spsk flormelis
  • 1 spsk finthakket
  • frisk mynte

  1. Læg abrikoserne i en gryde med fintrevet citronskal, citronsaft, ingefær, sukker og vand og giv dem et opkog. Lad dem simre 10 min. under låg og hæld dem i en skål til afkøling.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en stiv og blank marengsmasse.
  4. Vend valnødder, majsstivelse og citronsaft i dejen og bred den jævnt ud på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt pladen i ovnen 10 min. Skru ned til 175 grader og bag yderligere ca. 10 min.
  6. Vend kagen med bagepapir ud på et stykke bagepapir drysset med sigtet flormelis. Læg et fugtigt viske-stykke over og lad den afkøle.
  7. Pisk flødeost og yoghurt sammen med flormelis og vend de kogte abrikoser og frisk mynte i.
  8. Træk bagepapiret af marengsbunden og smør cremen på kagen. Rul den sammen og sæt den i køleskabet mindst 1 time. Pynt med sigtet flormelis.