indisk

Indisk grønsagscurry med papadums, ris & mynteyoghurt

Hav alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Grillpande, høj varme • Mellemstor gryde med låg, middel varme • Stor gryde, lav varme • Foodprocessor (hakkekniv)

4

Ingredienser

  • Curry
  • ½ blomkålshoved
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 stor tsk sorte sennepsfrø
  • 1 stor tsk bukkehornsfrø
  • 1 stor tsk gurkemeje
  • 1 lille håndfuld tørrede karryblade
  • 1 tommelfingerstort stykke ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 6 forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 stort bundt frisk koriander
  • 2 modne tomater
  • 1 dåse (400 g) kokosmælk light
  • 1 dåse (400 g) kikærter
  • 1 dåse (225 g) ananasstykker i egen saft
  • 1 citron
  • Ris
  • 300 g parboiled brune ris eller basmatiris
  • 10 nelliker
  • ½ usprøjtet citron
  • Tilbehør
  • 4 ubagte papadums
  • ½ bundt frisk mynte
  • 3 spsk mager yoghurt naturel
  • ½ citron

Sådan gør du:

  1. BEGYND TILBEREDNINGEN
  2. - Fjern blomkålshovedets yderblade, skær det i skiver (tykkelse: 1 cm), læg dem på grillpanden og vend dem, når de har fået lyse grillstriber.
  3. - Hæld risene og 8 dl kogende vand i den mellemstore gryde sammen med nellikerne, den halve citron og en smule salt og læg låg på gryden.
  4. - Hæld rapsolien i den store gryde og tilsæt straks senneps- og bukkehornsfrø, gurkemeje og karryblade.
  5. - Brug foodprocessorens pulsfunktion til at hakke ingefær, hvidløgsfed, forårsløg, chili og korianderstilke, til alt er findelt, og hæld blandingen i gryden.
  6. - Hak tomaterne groft og tilsæt også dem.
  7. - Hæld kokosmælk i, efterfulgt af afdryppede kikærter, ananasstykker og saft.
  8. - Tilsæt til sidst de grillede blomkålsstykker, læg låg på gryden, skru op til høj varme og bring curryen i kog.
  9. - Læg de ubagte papadums i mikroovnen (800 W) i et minut eller to, til de svulmer op.
  10. - Stød myntebladene til en jævn pasta i en morter.
  11. - Rør yoghurten i, tilsæt saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
  12. - Pres saften af den resterende citron i curryen og smag til med salt og peber.
  13. - Riv korianderbladene i mindre stykker, drys dem over og server med ris og papadums.