Blomkål med reje- og dildstuvning

Blomkål med reje- og dildstuvning

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. eddike
  • Desuden:
  • 200 g ekstra store grønlandske rejer
  • med skal
  • 4 dl vand
  • 30 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. hakket dild

  1. Skyl blomkålshovedet, og læg det i enskål med vand og eddike i en times tid.Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 15min. under låg. Afdryp den, og læg den pået fad.
  2. Pil rejerne, gem skallerne.
  3. Kog rejeskallerne 10 min. i 4 dl vand. Sidem, og gem rejesuppen.
  4. Kog rejevand og smør op i en gryde.Rør melet i. Tilsæt rejesuppen lidt adgangen under omrøring. Rør fløden i.Kog saucen igennem under omrøring ca.5 min. Smag til med salt og peber. Komrejerne og dilden i saucen, og fordel stuvningenover blomkålen.