Blomme-pære-makron-crumble

Skøn crumble med blommer, pærer & makroner

Lækker crumble med både blommer og pærer. Denne crumble bliver ekstra sprød og lækker, fordi der er makroner i crumbledejen.

6 personer

Ingredienser

  • 400 g pærer
  • 400 g blommer
  • 3 spsk. citronsaft
  • 150 g sukker
  • Desuden:
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g makroner
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • flødeskum

Sådan laver du crumble med blomme og pærer

  1. Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær pærebådene tyndere ud, så hver kvart bliver til ca. 3 både. Læg pærebådene i små portionstærteforme eller et smurt ovnfast fad. Skær blommerne i halve, og fjern stenene. Skær blommerne i både. Fordel blommebådene mellem pærebådene. 
  2. Dryp citronsaft og sukker over pærer og blommer.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland knuste makroner i. Drys det over frugten. Bag kagerne/kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 35-40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.