Blommechutney

Blommechutney

Smager godt til karryretter og ost.

2-4 glas

Ingredienser

  • 3/4 kg blommer
  • 1 stort løg
  • 250 g sukker, gerne rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 rød chili, renset og skåret i fine tern (er den meget stærk, så tilsæt kun lidt af den)

  1. Halver blommerne og fjernstenene. Skær blommerne ogløget i tern. Kog sukker, saltog eddike op, og tilsæt restenaf ingredienserne. Småkogchutneyen uden låg i ca.30 min. under jævnligom røring. Skum af.
  2. Kom chutneyen i rene, skoldedeglas. Luk glassene til.Opbevar chutneyen mørkt ogkøligt, gerne i køleskabet.