Blommetrifli med hasselnødder

Blommetrifli med hasselnødder

Lækker dessert.

(4 glas)

Ingredienser

  • 400 g sveskeblommer uden sten
  • 100 g sukker
  • 12 makroner
  • Creme:
  • 2½ dl sødmælk
  • 25 g sukker
  • ½ vaniljestang (kornene og stangen)
  • 1 æg
  • 1 spsk majsstivelse (maizenamel)
  • 1½ dl piskefløde
  • 2 tsk hakkede hasselnødder
  • Pynt:
  • Stevia eller citronmelisse

  1. Kog 400 g sveskeblommer uden sten i ca. 10 min. med 100 g sukker ved svag varme under omrøring, til de er møre og slipper saft.
  2. Knus 12 makroner og kom dem i bunden af 4 portionsglas. Fordél blommer og saft i glassene.
  3. Creme: Kom 2½ dl sødmælk, 25 g sukker, ½ vaniljestang(kornene og stangen), 1 æg og 1 spsk majsstivelse (maizenamel) i en gryde. Pisk ingredienserne til cremen godt sammen og kog under omrøring i ca. 4 min. Rør cremen igennemog afkøl den helt i køleskab.
  4. Fjern vaniljestangen. Pisk 1½ dl piskefløde til flødeskum og vend det i cremen. Fordél på toppen af portionsglassene ved servering.
  5. Drys 2 tsk hakkede hasselnødder på hver portion. Pynt evt. med blade af stevia (sødurt) eller citronmelisse.