Bønnedip med rå grøntsager
Bønnedip med rå grøntsager er et super alternativ til de klassiske chips eller grøntsagsstænger med dip - se her, hvordan du laver bønnedippen:
4-6 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 250 g drænede hvide cannellini- bønner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvid balsamico
- 1 spsk. ovnbagte tomater (Urtekram)
- 2 spsk. af den olie tomaterne ligger i
- salt og peber
- Sprøde pitabrød:
- 2 pitabrød
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. havsalt
- 2 tsk. sumak krydderi
- Diverse grøntsager:
- dampet asparges
- gulerødder
- radiser
- ærter osv
Sådan laver du bønnedip med rå grøntsager
- Kom bønner, olivenolie, hvid balsamico, ovnbagte tomater og olien fra tomaterne i en hurtighakker.
- Blend til en cremet konsistens. Tilsæt eventuelt en halv deciliter vand, hvis konsistensen er for tør. Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 gr. Pensl pitabrød med olivenolie. Krydr med havsalt og sumak. Læg pitabrød på en bageplade med bagepapir, og rist pitabrød på midterste ovnribbe i 8-10 min. Herefter skær dem i små trekanter.
- Skyl og skræl grøntsager. Arranger et stort fad med de spæde grøntsager, bønnedip og ristede pitabrød.
- SUMAK: Sumak er røde syrlige bær der stammer fra Mellemøsten. Bærrene kværnes gerne med salt, så de er konserveret. De giver smag af citron, og sumak bruges ofte i salater og til kogte grøntsager.