Bøf med svampesauce

Bøf med svampesauce

Blandede skovsvampe er gode til denne ret, og det kan sagtens være de mindre ædle som f.eks. birkerørhat ellerbrunstokket rørhat. Steg dem længe vedmiddel varme, og brun dem til sidst.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g små skrubbede kartofler
  • 2 gulerødder
  • ca. 300 g pastinak
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 helt hvidløg
  • 1 citron
  • olivenolie
  • ca. 300 g svampe (renset vægt)
  • 1 skalotteløg
  • olivenolie
  • 1 dl madeira
  • 3 dl god bouillon
  • 1 spsk. maizena
  • salt og peber
  • 4 okse- eller kalvebøffer
  • smør til stegning
  • salt og peber

  1. Gør grønsagerne i stand, og skær gulerødder og pastinak i valnøddestore stykker. Skær hvidløget igennem på tværs ogcitronen i tykke skiver. Vend det hele iolie, og bred det ud i en bradepande. Dækmed bagepapir, og bag ca. 25 min. ved200 gr. Fjern bagepapiret, vend grønsagerne, og bag videre i ca. 15 min., eller tilalt er mørt og har taget farve.
  2. Skær svampene i stykker, og svitsdem i olivenolie sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt vinen, og lad denkoge væk. Hæld bouillon over svampene,kog op, og jævn med lidt udrørt maizena.Juster smagen med salt og peber.
  3. Steg bøfferne kort ved hård varme, ogserver dem med sauce og grønt.