julebøf

Bøf & sprød vintersalat

Julebøf og salat på en ny og sund måde

4

Ingredienser

  • 4 bøffer a 125 g
  • salt, peber
  • frisk timian
  • olie til stegning
  • VINTERSALAT:
  • ½ spidskål
  • ¼ rød spidskål
  • 2 æbler
  • 5-6 rosenkål
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl lyse rosiner
  • DRESSING:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk figenbalsamico
  • BOGHVEDEKNAS:
  • 1 dl hel boghvede
  • 1 tsk flaget havsalt

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt, drys salt, peber og masser af timian på og steg bøfferne et par minutter på hver side.
  2. Snit kål, æbler og rosenkål og bland med tranebær, rosiner og den sammenpiskede dressing smagt til med salt og peber.
  3. Drys salaten med boghvedeknas, som laves i forvejen. Bred boghveden ud på en plade med bagepapir og rist den knasende i ovnen ved 150° i 30 min. Afkøl og krydr med salt.