Boller i selleri med æble og perlebyg

Boller i selleri med æble og perlebyg

4 personer

Ingredienser

  • 400-500 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
  • 2 spsk. friskrevet løg
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1¼ tsk. salt
  • peber
  • Til kogning:
  • 1½ l vand
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. bouillonpulver, fx Oscars
  • Sauce:
  • 20 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl bouillon fra kogningen af bollerne
  • 2 dl letmælk
  • 1 lille selleri, ca. 400 g renset vægt
  • salt og peber
  • Desuden:
  • 200 g perlebyg
  • 2 æbler
  • ½ rødløg
  • 15 g smør
  • salt, peber
  • Pynt:
  • hakket persille
  • Tilbehør:
  • kogte grønne bønner eller en grøn salat

  1. Rør ingredienserne tilfarsen sammen. Bring vand,salt og bouillon i kog i engryde. Form boller med enbarneske, og småkog demi bouillonen ca. 8 min. Tagdem op med en hulske, ogafdryp dem i en sigte. Gembouillonen.
  2. Skræl sellerien, og skærden i ½ cm tykke tern, ca.2 x 2 cm.
  3. Smelt smørret i en gryde,og udrør hvedemelet heri.Tilsæt siet varm bouillon lidtad gangen under omrøring.Rør mælken i. Kom selleriternenei. Småkog jævningenca. 5 min., mens du rørerhele tiden. Kom kødbollernei. Varm igennem, og smag tilmed salt og peber.
  4. Kog perlebyggen efter anvisningpå emballagen. Skæræblerne i 1 cm tykke både.Skær løget i tynde både.Svits æblebåde og løg på enpande i smør, til æblerne ergyldne og løget blødt. Krydrmed salt og peber. Fordelblandingen over retten, ogpynt med hakket persille.
  5. Server boller i sellerisammen med perlebyg ogbønner.