Bombaykylling & blomkål
Spidskommen og gurkemeje er begge propfulde af jern.
2
Ingredienser
- 100 g brune ris
- ½ lille blomkål
- ½ bdt. frisk mynte (15 g)
- 6 spsk yoghurt naturel
- 1 citron
- 1 stor tsk af hhv. stødt gurkemeje og mellemstærk karry
- 1 spsk balsamico
- 2 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 2 x 120 g kyllingebryst uden skind
- 1 strøgen tsk af hhv. hel spidskommen og sorte sennepsfrø
- 4 pappadam
- 60 g spæde spinatblade
- 1 frisk rød chili
- Sådan gør du: Varm ovnen op til 220°. Kog risen i saltet vand. Skær blomkål i tynde både, og kom dem i en sigte i gryden oven på risene, læg låg over, og damp dem i 15 min. Pluk myntebladene ned i en blender. Tilsæt 3 spsk yoghurt, halvdelen af citronsaften og et stænk vand. Blend, til det er superglat. Hæld dressingen i en skål, og stil den på køl. Kom resten af yoghurten og citronsaften i blenderen sammen med gurkemeje, karry og balsamico. Tilsæt finthakket hvidløg og ingefær. Blend det hele til en glat marinade, og hæld den op i en bradepande. Skær dybe rids i kyllingebrysterne, og vend dem i marinaden. Vip blomkål ned til kyllingen, vend det rundt, drys spidskommen og sorte sennepsfrø ud over, og bag kyllingen i ovnen i 15 min., eller til den er gennemstegt. Skær kyllingen i skiver, og anret den med blomkål, ris og spinat, og giv en pappadam til. Dryp dressing ud over.