Bondepige med slør

Bondepige med slør

Her får du den lækre dessertklassiker i en variant med rugbrød og chokoladekrymmel.

(ca. 6-8 pers.)

Ingredienser

  • Æblegrød:
  • 1 kg æbler
  • 1 dl æblemost
  • 1½ dl rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Crumble:
  • 100 g rugbrød, evt. sønderjysk
  • 100 g mørk chokolade
  • Desuden:
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl ribsgele

  1. Skræl æblerne, og kog dem med æblemost og sukker. Flæk vaniljen, og skrab kornene ud, tilsæt korn og stang, og lad det koge med i ca. 5 min. under omrøring, til æblerne er helt møre. Stil æblegrøden til side, og lad den køle af.
  2. Riv rugbrød og chokolade, og bland det sammen.
  3. Anret æblemosen i glas, og fordel et lag rugbrøds- og chokoladecrumble oven på. Pisk fløden til skum, og kom en god skefuld på hver anretning sammen med en skefuld ribsgele.