salat med tun

Bønnesalat med plukket tun

Et mættende måltid med god smag, konsistens & farve.

Ingredienser

  • 2 tunsteaks a 125 g
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • 200 g kogte, grønne bønner
  • 1 dåse, velafdryppede hvide bønner
  • ½ bakke feldsalat
  • 2-3 hakkede tomater
  • 1-2 snittede rødløg
  • 2 stilke snittet bladselleri
  • 1 dl sorte oliven
  • 4 arabiske fladbrød
  • Hvidløgscreme:
  • 8 fed upillede hvidløg
  • 2 dl yoghurt
  • salt, peber
  • lime

Sådan gør du:

  1. Dup tunsteakene tørre med lidt køkkenpapir. Varm olien, steg steakene i 1-2 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
  2. Bland ingredienserne til salaten, og anret salaten på store arabiske fladbrød med lidt af tunfisken, plukket i mindre stykker. Server med hvidløgscreme og lime.
  3. Bag hvidløgene møre i ovnen ved 200° i 15-20 minutter efter størrelse. Klem indmaden ud, mos og rør hvidløgene med yoghurt, og smag til med salt og peber.