Bradepandekage med rabarber

Bag en lækker bradepandekage med rabarber

Små rabarberstykker sætter smag på denne friske bradepandekage, der er bagt med mandelmel og krydret med ingefær og kanel. Her får du opskriften på en let og lækker kage med rabarber, som du bager i en bradepande. Den lækre kage med rabarber er let krydret og smager fantastisk - og så kan du nemt tage rabarberkage med til kagesultne venner og kolleger. Se her, hvordan du bager en skøn bradepandekage med rabarber:

1 kage/ca. 15 stykker

Total:1 time

Ingredienser

  • 250 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 150 g mandelmel
  • ½ tsk. groft salt
  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 dl kærnemælk eller yoghurt
  • 1 bundt rabarber (500 g)
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 50 g mandelflager
  • 1 spsk. sukker

Sådan bager du bradepandekagen med rabarber:

  1. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og bland med mandelmel og salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet i mindst 5 min. med en håndmikser, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk godt imellem hver.
  3. Bland skiftevis melblandingen og mælk eller yoghurt i dejen.
  4. Rens rabarberne, og skær dem små stykker. Bland dem med sukker og kartoffelmel.
  5. Smør en bradepande (ca. 22x30 cm) med smør, og læg evt. et stykke bagepapir i bunden.
  6. Læg halvdelen af dejen i bradepanden, og dæk med et lag rabarber. Læg resten af dejen over, og slut af med rabarber.
  7. Drys mandelflager og sukker over rabarberne, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45-60 min.
  8. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt. Sæt bradepanden på en rist, og lad kagen køle af.
  9. Nyd kagen lun eller afkølet, og giv evt. flødeskum eller cremefraiche til.