Braiseret lammeskank med bønner

Braiseret lammeskank med bønner

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Udblødning: 8-12 timer
  • Koge/stegetid: 2½ time
  • Fryse-egnet
  • 250 g tørrede bønner (f.eks. pintobønner)
  • 125 g soltørrede tomater
  • ½ l vand
  • 4 lammeskanke
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg (finthakket)
  • 2-3 fed hvidløg (finthakket)
  • ¼ l hvidvin
  • frisk rosmarin og timian
  • 250 g frisk grønkål (grofthakket)
  • 1-2 spsk balsamico
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød eller kartoffelmos

  1. Udblød bønnerne i koldt vand i 8-12 timer.
  2. Overhæld de soltørrede tomater med kogende vand og lad dem trække i min. 20 min.
  3. Fjern synligt fedt (eller en del af det) og sener på skankene. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en varm stegegryde med olivenolie.
  4. Tag kødet op og steg løgene bløde i 5-8 min. Tilsæt hvidløg og de afdryppede soltørrede tomater (gem væden) og steg i 1 min. Tilsæt vin og giv retten et opkog. Læg skankene i gryden og tilsæt de afdryppede bønner, tomatvæde, rosmarin og timian. Lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er mørt. Tjek et par gange undervejs, om der er nok væde, og tilsæt evt. vand.
  5. Vend grønkålsbladene i gryden og lad det simre, til kålen er mør (ca. 20 min.) Smag retten til med balsamico, salt og peber og server med brød eller mos.