Brændenældesuppe med citronyoghurt
Det er forbløffende nemt at lave brændenældesuppe. Og det smager virkelig godt. Pluk de nye, fine brændenælder. Og pluk steder, hvor der ikke er for forurenet, undgå f.eks. grøftekanter. Husk handsker.
Ingredienser
- Hovedret til 2 personer
- 100 g kartoffel
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 3 spsk olivenolie
- 300 g brændenælder, helst nye, fine nælder
- 1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
- Citronyoghurt:
- 4 spsk tyk yoghurt1 tsk fintrevet citronskal (øko)
- 2 spsk citronsaft
- salt
- Tilbehør:
- evt. groft brød
Sådan laver du brændenældesuppe med citronyoghurt:
- Skær kartoflen i tern, og hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i smør og olie i en stor gryde.
- Pluk de groveste stilke fra brændenælderne, og kom dem i gryden (husk handsker). Lad dem lige falde sammen. Hæld bouillon på, og lad suppen småkoge i ca. 10 min.
- Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
- Rør yoghurt med citronskal, citronsaft og salt.
- Servér suppen med yoghurt og evt. groft brød.
PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med hvidløg og pocherede æg