"Brændte" hvide asparges med røget laks
Brændte asparges er en mør og lækker grøntsag. En kold ret der gør ethvert frokostbord bedre.
8 personer
Ingredienser
- 500 g hvide asparges
- ½ spsk. olivenolie (eller koldpresset rapsolie)
- salt og peber
- 1 bundt radiser
- 2-3 skoleagurker
- 300 g røget laks (i skiver)
- Dressing:
- 200 g rygeost (uden kommen)
- 2-2½ dl fløde
- Skræl de hvide asparges, og knæk de træede ender af. Skær tykke asparges igennem på langs.
- Steg de hvide asparges på en varm pande med olie, til de er mørkebrune og møre, men stadig har bid – ca. 4 min. Drys med salt og peber.
- Rens radiserne. Vask agurkerne, og ”skræl” dem i tynde bånd. Skær laksen i korte, brede strimler.
- Dressing:
- Blend rygeost med fløde til passende konsistens, og smag til med salt og peber. Fyld dressingen i en sprøjtepose.
- Læg de stegte asparges på et fad, og sæt dressingen rundt omkring i små klatter. Drys med agurkebånd, radiser og røget laks.