Ingredienser

  • 2 løg (finthakket)
  • 25 g smør + 25 g smør
  • 4 stilke blegselleri (finthakket)
  • 2 æbler (tern)
  • salvie, timian, oregano
  • 150 g brød uden skorpe (tern)
  • ¼ l hønsebouillon
  • salt og peber
  • salt og peber

  1. Steg løgene bløde og blanke i smør og tilsæt blegselleri. Lad det simre under omrøring 5 min. Tilsæt æble og steg 5 min. mere. Tilsæt hakkede krydderurter – ca. 1 spsk af hver, salt og peber og vend brødtern i.
  2. 2.Pres det over i et smurt ovnfast fad (eller fyld det i kalkunen) og dryp med bouillon. Fordel smørklatter på overfladen og dæk fadet med stanniol. Sæt det midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min. Tag stanniolen af og lad overfladen blive gylden – ca. 20 min.