Brombærroulade
En hjemmebagt roulade slår den færdigkøbte med flere længder. Og så er den både let og sjov at lave.
2 roulader, ca. 20 personer
Total:1 time 48 minutter
Arbejdstid:1 time 40 minutter
Ingredienser
Rouladebunde:
- 5 æg
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 25 g smør
- 1 spsk. rørsukker (eller sukker)
Syltede brombær:
- 300 g brombær
- ½-1 dl vand
- 175 g sukker
Pynt:
- friske brombær
Sådan gør du:
- Rouladebunde: Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser.
- Drys mel igennem en si, og vend det i æggemassen med en dejskraber. Rør forsigtigt smeltet smør i dejen.
- Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant på ca. 35 x 25 cm på en bageplade med bagepapir.
- Bag rouladebunden midt i ovnen ved 225 grader i 7-8 min., til den er lysebrun i kanterne, men stadig lys.
- Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så bagsiden af det brugte bagepapir vender opad. Kom vand på hænderne, og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min., og hiv det gamle papir af. Del bunden i 2 på tværs.
- Syltede brombær: Nip bærrene, så de er fri for blade og stilke. Bring dem i kog med vand, tilsæt sukker, og kog i ca. 5 min. ved svag varme. Lad de syltede bær køle lidt af.
- Smør syltede brombær ud i et lag på de 2 rouladebunde. Rul bundene fast sammen til roulader, og pak dem stramt ind i bagepapiret. Lad rouladerne sætte sig i mindst 1 time.
- Skær evt. rouladerne i skiver, og læg dem på et fad med friske brombær. Nyd med et glas mælk, en kop kaffe eller te.