Brownielagkage med champagneflødeskum
Til den store fest hører der overdådige desserter til. Denne brownielagkage med champagneflødeskum vil helt sikkert imponere gæsterne, og så kan det meste forberedes i forvejen, så du slipper for stress på årets sidste aften.
8-10 personer
Ingredienser
- Browniebunde:
- 150 g smør
- 250 g mørk chokolade
- 300 g sukker
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 2 spsk. kakao
- ½ tsk. bagepulver
- Champagneflødeskum:
- 2 dl champagne
- 100 g sukker
- 4 dl piskefløde
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen.
- Hak chokoladen, og smelt den i smørret. Pisk sukker og æg sammen, det skal piskes ca. 2 min. Vend chokolademassen heri.
- Bland hvedemelet med bagepulver og kakao, og rør det i. Fordel dejen i 3 springforme, 22 cm i diameter foret med bagepapir. Har du kun en springform, så bag bundene en ad gangen.
- Bag kagebundene ca. 25 min. ved 175 gr.
- Bland champagne og sukker i en skål. Rør, til sukkeret er opløst. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
- Fordel champagneflødeskum mellem kagebundene, og lidt på kagens top, brug evt. sprøjtepose. Pynt med macarons (se herunder). Server resten af flødeskummet og de resterende macarons til.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller