Brunch 1.000 kr.: Hashbrowns, croissanter og champagne
Vældig gode og sprøde kartoffelkager, som smager vidunderligt med den syrligmilde cremefraiche og de delikate lakseæg. Der skal også være lidt sødt på brunchbordet, og croissanter er bare et hit. Den friske og sprudlende champagne, gør det hele meget eksklusivt.
4
Ingredienser
- HASHBROWNS MED CREME FRAICHE OG ROGN
- 4-5 mellemstore kartofler
- 2 spsk mel
- salt og peber
- neutral olie til stegning
- 1 bæger creme fraiche 38%
- 1 dåse lakserogn
- 1 finthakket rødløg
- 1 bundt frisk dild
- friskkværnet peber
- HJEMMEBAGTE CROISSANTER MED MARCIPANREMONCE OG MØRK CHOKOLADE
- 1-2 spsk blødt smør
- 50-100 g marcipan
- 1-2 dåser croissantdej på dåse
- ca. 100 g mørk chokolade
- CHAMPAGNE-GRANATÆBLE COCKTAIL
- Frisk, sprudlende, dyb pink og helt igennem festlig!
- 1 flaske champagne, tør og afkølet
- saft fra to granatæbler
- 3-4 spsk sukker
Sådan laver du brunch
- HASHBROWNS MED CREME FRAICHE OG ROGN
- Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Bland dem med melet, og krydr med salt og peber. Lad kartoflerne stå ti minutters tid, så noget af væden i kartoflerne trænger ud. Varm rigeligt med olie op på en slip-let pande, og form små håndfulde af kartoffelblandingen. Læg dem på panden med godt mellemrum imellem, og tryk dem flade med en spatel. Vend dem, når de er gyldne og sprøde og steg dem på samme måde på den anden side. Lad hashbrownsene køle af før de serveres med den kolde cremefraiche, finthakket rødløg, lakserogn og lidt frisk dild. Kværn peber over.
- HJEMMEBAGTE CROISSANTER MED MARCIPANREMONCE OG MØRK CHOKOLADE
- Bland den bløde smør med marcipanen og rør remoncen blød. Åbn dåsen efter anvisninger på pakken og læg en lille skefuld remonce og et stykke chokolade i den brede ende af hver dejtrekant. Rul dejen sammen til en croissant og bag croissanterne som anvist. Servér dem lune.
- CHAMPAGNE-GRANATÆBLE COCKTAIL
- Pres saften fra granatæblekernerne enten på en saftpresser eller på en gammeldags citronpresser (den af glas). Si evt. kernerester fra, så kun saften er tilbage. Rør sukkeret ud i saften til det er opløst, hæld 2-3 cm saft i hvert champagneglas og top med iskold champagne. Voila!