Brunsviger i bradepande

Brunsviger i bradepande

Den klassiske brunsviger - præcis som i gamle dage! Her har vi bagt brunsvigeren i en bradepande og kommet godt med 'snask' ovenpå. Som en sjov ide kan du skære den færdigbagte brunsviger ud i små bidder og servere som petit four - se tippet nederst på siden.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 75 g smør eller margarine
  • 1/4 liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • ca. 450 g hvedemel
  • Fyld 1:
  • 100 g smør eller margarine
  • 100 g farin
  • 1 spsk stødt kanel
  • Fyld 2:
  • 100 g farin
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/2 spsk hvedemel

  1. Smelt smørret og tilsæt mælk. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker, salt, æg og mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket ca. 1/2 time.
  2. Smelt smør med farin og kanel og lad det køle lidt af. Ælt dejen igennem og klap den ud til en tyk plade. Læg den i en bradepande (ca. 24x30 cm) foret med bagepapir.
  3. Prik fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen over dejen. Bland farin med sukker og mel og drys det over. Lad dejen hæve ca. 1/2 time.
  4. TIP: Bag evt. kagen i en bradepande og skær kagen ud i små firkanter. Pynt med lidt flødeskum og server som petitfours.