Brunsviger i bradepande
Den klassiske brunsviger - præcis som i gamle dage! Her har vi bagt brunsvigeren i en bradepande og kommet godt med 'snask' ovenpå. Som en sjov ide kan du skære den færdigbagte brunsviger ud i små bidder og servere som petit four - se tippet nederst på siden.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 75 g smør eller margarine
- 1/4 liter mælk
- 25 g gær
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- ca. 450 g hvedemel
- Fyld 1:
- 100 g smør eller margarine
- 100 g farin
- 1 spsk stødt kanel
- Fyld 2:
- 100 g farin
- 1/2 spsk sukker
- 1/2 spsk hvedemel
- Smelt smørret og tilsæt mælk. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker, salt, æg og mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket ca. 1/2 time.
- Smelt smør med farin og kanel og lad det køle lidt af. Ælt dejen igennem og klap den ud til en tyk plade. Læg den i en bradepande (ca. 24x30 cm) foret med bagepapir.
- Prik fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen over dejen. Bland farin med sukker og mel og drys det over. Lad dejen hæve ca. 1/2 time.
- TIP: Bag evt. kagen i en bradepande og skær kagen ud i små firkanter. Pynt med lidt flødeskum og server som petitfours.