Brunsvigersnegle

De lækreste brunsvigersnegle

Den klassiske brunsviger, som består af en svampet gærdej og en skøn remonce af brun farin, er her forvandlet til de lækreste og dejligt snaskede brunsvigersnegle.

15

DEJ

  • 150 g mælk
  • 100 g cremefraiche
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 lille tsk salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • 140 g smør, blødt
  • 140 g brun farin
  • 30 g sirup
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3 spsk brun farin

Dej:

  1. Kom mælk, cremefraiche, gær, æg, sukker og kardemomme i en røreskål, og rør det godt sammen. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen med dejkrogen på din røremaskine eller i hånden. Tilsæt smørret lidt ad gangen, imens der æltes. Ælt dejen til den slipper skålen og er blank og smidig. Dæk dejen med et fugtigt klæde, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
  2. Mos ingredienserne godt sammen med en gaffel til en ensartet masse. Lad remoncen stå ved stuetemperatur, til den skal bruges.
  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm. Fordel remoncen på dejen, og smør den ud. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den ud i 15 lige store snegle. Beklæd en bradepande med bagepapir, og placer kanelsneglene tæt, men stadig med lidt plads til, at de kan hæve. Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og drys med brun farin. Bag sneglene i ca. 15 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
  5. Sneglene kan også koldhæves ved at nøjes med 10 g gær, og sætte sneglene til hævning i køleskabet natten over.

Om Frederikke Wærens

MEME (1).jpg

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens .