Brydebrød med surdej og øl
Hvedebrød bagt med surdej får ekstra god smag og en dejlig saftig og sej krumme. Prøv dette lækre brydebrød bagt med surdej og øl, der smager skønt!
1 stk. 12 personer
Ingredienser
- 5 g gær
- 2 dl vand
- 1 portion surdej (se nederst på siden)
- 2 dl øl, gerne porter
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. flydende honning
- 350 g fuldkornshvedemel gerne fuldkornsølandshvedemel
- ca. 350 g hvedemel, gerne ølandshvedemel
Til pensling:
- 1 sammenpisket æg eller brug lidt øl
Sådan gør du:
- Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Tilsæt øl, salt, honning, fuldkornshvedemel og 100 g af hvedemelet.
- Lad dejen forhæve ca. 15 min. Tilsæt resten af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
- Form 12 boller af dejen. Læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. De skal lige røre ved hinanden.
- Lad brødet efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg. Bag brødet ved 200 gr. ca. 35 min. på andennederste ovnribbe.