Chokoladeboller - bagt som brydebrød

Chokoladeboller - bagt som brydebrød

Lækre chokoladeboller bagt i bradepande. Chokoladebollerne bages sammen til en smukt brydebrød, som vil pynte på ethvert morgenbord eller til en kaffeslabaras.

20 stk. chokoladeboller

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 2 spsk. ahornsirup eller sukker
  • 50 g smør
  • ca. 725 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g hakket mælkechokolade
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt: sigtet flormelis

Sådan bager du chokoladeboller

  1. Rør vand og gær sammen. Rør æg og sirup i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet, og rør det i gærblandingen sammen med salt og chokolade. Ælt dejen kort. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
  3. Form 20 boller. For en bradepande 22x30 cm med bagepapir. Fordel bollerne i bradepanden. De skal kun lige røre hinanden.
  4. Lad brydebrødet efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
  5. Pensl med sammenpisket æg. Bag brødet ca. 18-20 min. ved 200 gr.
  6. Pynt brydebrødet med sigtet flormelis, og bryd brødet til chokoladeboller.