Burger med avocado og fritter
Hjemmelavet burger med guacamole og pommes fritter.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bage-/stegetid: 30 min.
- 6 store kartofler
- 1 spsk. olie
- 2 modne avocadoer
- ¼ agurk
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- limesaft (efter smag)
- 1 tomat
- 1 salathoved
- 1 lille løg
- 400 g hakket oksekød
- smør til stegning
- 4 burgerboller
- Skrub kartoflerne, skær dem i både, vend dem i olie, og læg dem på bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i 25-30 min.
- Mos avocadokødet, og bland det med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og limesaft.
- Skær tomaten i skiver, skyl salaten, og skær det pillede løg i tynde skiver.
- Form kødet til 4 store, flade bøffer. Drys med salt og peber, og steg dem på begge sider.
- Rist imens de flækkede boller.
- Læg burgerne sammen, og servér med kartoflerne.