Burger med avocado og fritter

Burger med avocado og fritter

Hjemmelavet burger med guacamole og pommes fritter.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bage-/stegetid: 30 min.
  • 6 store kartofler
  • 1 spsk. olie
  • 2 modne avocadoer
  • ¼ agurk
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • limesaft (efter smag)
  • 1 tomat
  • 1 salathoved
  • 1 lille løg
  • 400 g hakket oksekød
  • smør til stegning
  • 4 burgerboller

  1. Skrub kartoflerne, skær dem i både, vend dem i olie, og læg dem på bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i 25-30 min.
  2. Mos avocadokødet, og bland det med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og limesaft.
  3. Skær tomaten i skiver, skyl salaten, og skær det pillede løg i tynde skiver.
  4. Form kødet til 4 store, flade bøffer. Drys med salt og peber, og steg dem på begge sider.
  5. Rist imens de flækkede boller.
  6. Læg burgerne sammen, og servér med kartoflerne.