Gulerodssuppe med butternut
En supernærende og velsmagende suppe, som varmer helt ud i tæerne på en kold dag.
4
Ingredienser
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 spsk olivenolie
- 1,5 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 1 lille butternut squash eller 1 hokkaidogræskar
- 800 g gulerødder i skiver
- ca. 1 ltr grøntsagsfond
- 1 dåse kokosmælk
- saft fra 1 citron
- 2 cm frisk ingefær, revet.
- Tilbehør
- yoghurt, 10 %
- lidt frisk koriander eller bredbladet persille
- godt surdejsbrød
Sådan laver du gulerodssuppe
- Skær løg og hvidløg i tern, og svits det i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderierne og lad det simre nogle minutter ved middel varme – pas på krydderierne ikke brænder på. Tilsæt butternut og gulerodsskiverne sammen med bouillonen og kokosmælken og lad suppen småkoge i 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre.
- Lad suppen køle af, før du blender den og smag den til med citronsaft, revet ingefær og salt.
- Servér suppen rygende varm med en klat yoghurt, lidt frisk koriander eller bredbladet persille og et godt surdejsbrød.