Opskrift på gulerodssuppe med butternut

Gulerodssuppe med butternut

En supernærende og velsmagende suppe, som varmer helt ud i tæerne på en kold dag.

4

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 lille butternut squash eller 1 hokkaidogræskar
  • 800 g gulerødder i skiver
  • ca. 1 ltr grøntsagsfond
  • 1 dåse kokosmælk
  • saft fra 1 citron
  • 2 cm frisk ingefær, revet.
  • Tilbehør
  • yoghurt, 10 %
  • lidt frisk koriander eller bredbladet persille
  • godt surdejsbrød

Sådan laver du gulerodssuppe

  1. Skær løg og hvidløg i tern, og svits det i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderierne og lad det simre nogle minutter ved middel varme – pas på krydderierne ikke brænder på. Tilsæt butternut og gulerodsskiverne sammen med bouillonen og kokosmælken og lad suppen småkoge i 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre.
  2. Lad suppen køle af, før du blender den og smag den til med citronsaft, revet ingefær og salt.
  3. Servér suppen rygende varm med en klat yoghurt, lidt frisk koriander eller bredbladet persille og et godt surdejsbrød.