Byg en burger
Lav forskelligt lækkert tilbehør, og lad hver især bygge deres egen favorit burger.
4 personer
Ingredienser
- Byg en burger
- 400-500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
- salt, peber
- Guacamole:
- 2 avocadoer
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk. limesaft
- 1 snittet forårsløg
- 1-2 spsk. hakket syltet jalapenopeber
- Tomatsalsa:
- 2 tomater
- 1 lille gul peber
- 1 forårsløg
- evt. 1-2 tsk. finthakket syltet jalapenochili
- ½ tsk. salt
- saften af 1 lime
- 1 tsk. olivenolie
- Agurkesalat:
- 1 agurk
- 1 dl æble- eller hvidvinseddike
- ½ dl vand
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- peber
- evt. 1 spsk. hakket dild
- Desuden:
- 4 burgerboller, gerne fuldkorns mærkede
- 2-3 spsk. god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
- sprøde salatblade
- evt. mild ost i skiver
- Krydr kødet med salt og peber.Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke.Læg dem på grillen, og venddem nogle gange undervejs, menførste gang, du vender dem, skaldu være sikker på, at kødet ergrillet så meget, at bøffen ikkegår i stykker. Sørg for, at kødet ergennemstegt, da det er hakketkød.
- Mos avocadoerne, og rør demmed de øvrige ingredienser tilguacamolen.
- Skær tomaterne i små tern.Skær peberfrugten i små tern.Snit forårsløget fint. Blandtomat- og peberfrugttern, løg,evt. jalapenochili, salt, limesaftog olivenolie.
- Snit agurken i tynde skiver.Brug gerne et råkostjern. Laven lage ved at blande eddike,vand, sukker, salt og peber. Vendagurkeskiverne og evt. dild ilagen. Lad gerne salaten trække1 times tid tildækket i køleskabinden servering.
- Lun burgerbollerne på grillen.Pas på, for de bliver lynhurtigbrankede. Flæk og smør burgerbollernemed mayonnaise. Fylddem med det fyld, du nu harmest lyst til.