Byg en burger

Byg en burger

Lav forskelligt lækkert tilbehør, og lad hver især bygge deres egen favorit burger.

4 personer

Ingredienser

  • Byg en burger
  • 400-500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
  • salt, peber
  • Guacamole:
  • 2 avocadoer
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 snittet forårsløg
  • 1-2 spsk. hakket syltet jalapenopeber
  • Tomatsalsa:
  • 2 tomater
  • 1 lille gul peber
  • 1 forårsløg
  • evt. 1-2 tsk. finthakket syltet jalapenochili
  • ½ tsk. salt
  • saften af 1 lime
  • 1 tsk. olivenolie
  • Agurkesalat:
  • 1 agurk
  • 1 dl æble- eller hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • evt. 1 spsk. hakket dild
  • Desuden:
  • 4 burgerboller, gerne fuldkorns mærkede
  • 2-3 spsk. god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
  • sprøde salatblade
  • evt. mild ost i skiver

  1. Krydr kødet med salt og peber.Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke.Læg dem på grillen, og venddem nogle gange undervejs, menførste gang, du vender dem, skaldu være sikker på, at kødet ergrillet så meget, at bøffen ikkegår i stykker. Sørg for, at kødet ergennemstegt, da det er hakketkød.
  2. Mos avocadoerne, og rør demmed de øvrige ingredienser tilguacamolen.
  3. Skær tomaterne i små tern.Skær peberfrugten i små tern.Snit forårsløget fint. Blandtomat- og peberfrugttern, løg,evt. jalapenochili, salt, limesaftog olivenolie.
  4. Snit agurken i tynde skiver.Brug gerne et råkostjern. Laven lage ved at blande eddike,vand, sukker, salt og peber. Vendagurkeskiverne og evt. dild ilagen. Lad gerne salaten trække1 times tid tildækket i køleskabinden servering.
  5. Lun burgerbollerne på grillen.Pas på, for de bliver lynhurtigbrankede. Flæk og smør burgerbollernemed mayonnaise. Fylddem med det fyld, du nu harmest lyst til.